Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑνακοινώσειςΔράσειςΕ' ΤάξηΕργασίες μαθητώνΣΤ' ΤάξηΤηλεκπαίδευση

3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

06 Φεβρουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2023| Διαδικτυακή εκδήλωση

Από το τέλος των Αγώνων του Τόκιο, το Παρίσι έγινε ο επόμενος σταθμός για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Για το λόγο αυτό το σχολείο μας με μεγάλη χαρά συμμετείχε στη 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή  & Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 06/02/2023 στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας οι μαθητές της Ε’ τάξης του 109ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας Μάρθα Καλδή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  τον David SMETANINE,  Γάλλο παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση , και μέσα από ερωτήσεις που τέθηκαν, έγιναν μάρτυρες της πορείας του στον αθλητισμό ως στάση ζωής, εξέλιξης και προσωπικής ολοκλήρωσης.

 Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν την πρωταθλήτρια του άλματος εις τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, να μοιραστούν τη φεμινιστική της οπτική και να ανακαλύψουν το μυστικό της επιτυχίας της: την αγάπη. Και οι δύο είναι κορυφαίοι αθλητές με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και με μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά μαζί τους, να τους γνωρίσουν καλύτερα και να μοιραστούν τις αξίες του αθλητισμού.    

Η διαδικτυακή αυτή δράση έγινε εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με ξεχωριστές προσωπικότητες, να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας.

Επιπλέον, οι μαθητές της γαλλικής γλώσσας (επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων) χάρη στη διαδικτυακή αυτή διοργάνωση μέσω zoom ήρθαν  κοντά με άλλους μαθητές από την Ελλάδα , από τη Νορμανδία  και το Παρίσι χάρη σε ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό, ενώ οι συναντήσεις με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους αθλητές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *