Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Edupass.gov αντί self-testing.gov

Σύμφωνα με το  έγγραφο με αριθμ. Πρωτ. 126523/ΓΔ4/07-10-2021 του Υ.ΠΑΙ.Θ.  με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία και τήρηση θυρίδων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ)» από τη Δευτέρα 01-11-2021 ισχύουν τα εξής:

Η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου της πλατφόρμα «selftesting. gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Για τις δομές της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, υπόχρεοι υποβολής αίτησης είναι:

(α) οι μαθητές/τριες μέσω δήλωσης των γονέων τους

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία εντός των χώρων της εκπαιδευτικής δομής ως επισκέπτης, φοιτητές πρακτικής, κλπ).

Τα παραπάνω πρόσωπα αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ αφού προβούν σε επαλήθευση/επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους (αυθεντικοποίηση) με χρήση των κωδικών taxisnet είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (ebanking). Στην συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ ή την κατάσταση εμβολιασμού/νόσησης.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί πλήρως η δήλωση αυτή γίνεται μία μόνο φορά

Α) Σε περίπτωση που έχουν νοσήσει η δήλωση γίνεται μία φορά για όσο ισχύει η βεβαίωση νόσησης και στην συνέχεια ακολουθούν ό,τι προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις

Γ) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση του self-test στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ΚΥΑ εδώ : fek_4960_2021-edupass

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *