Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικές ΕπισκέψειςΣΤ' Τάξη

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης θα πραγματοποιήσουν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, ως την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024.

Δύο χρόνια σχεδόν οι μαθητές και μαθήτριες διδάσκονται στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής διάφορα θέματα για την ανάπτυξη της πολιτειότητας και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρωταρχικός στόχος λοιπόν είναι να γνωρίσουν από κοντά τη Βουλή των Ελλήνων και να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, εμπλουτίζοντας και υποστηρίζοντας έτσι τη διετή διδασκαλία σε θέματα δημοκρατικών αρχών, πολιτικής αγωγής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ιστορίας.

Επίσης θα ξεναγηθούν στην Ακρόπολη, το Μουσείο Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και την Παλιά Βουλή. Θα επισκεφτούν επιπλέον το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Επιπρόσθετα θα παρακολουθήσουν την Αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς και θα γνωρίσουν τον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο Μέγαρο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Καθ’ οδόν θα δουν το μνημείο Θερμοπυλών και το τοπικό Μουσείο – Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *