Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικές ΕπισκέψειςΣΤ' Τάξη

EcoZoo – Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο βιοποικιλότητας

Την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης θα συμμετάσχουν σε μια πραγματική εμπειρία ανακάλυψης όλων των μυστικών διάφορων ζώων στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Το “Eco Zoo” είναι το μεγαλύτερο πάρκο ζώων στον κόσμο χωρίς αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων και το οποίο δεν απαιτεί σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων για τη σωστή συντήρησή τους και λειτουργεί δίχως την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους.

Η ιδέα του Eco Zoo βασίζεται σε ένα ταξίδι των παιδιών σε ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη μας και μάλιστα σε διαφορετικές χρονολογίες κάθε φορά. Μέσο μεταφοράς είναι μια μοναδική και εντυπωσιακή “Χρονομηχανή”. Σ’ αυτό το μοναδικό Θεματικό Πάρκο οι σημερινοί κάτοικοι της γης συναντούν την τεχνολογία από το μέλλον και ανακαλύπτουν μυστικά, μαθαίνουν πληροφορίες και βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες εξέλιξης των ζώων, την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα, τις εξαφανίσεις και πολλά ερωτήματα για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ρομποτικά ζώα, διαδραστικοί τοίχοι και τραπέζια, πρωτότυπες εφαρμογές, εκπαιδευτικά προγράμματα και κουιζ είναι μερικά από τα στοιχεία της εμπειρίας που ετοιμάζονται να βιώσουν οι μαθητές και μαθήτριές μας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν στο Κοσμοθέατρο την τρισδιάστατη ταινία “Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *